Pàgines

divendres, 24 de novembre del 2017

IMPACTEM

A casa meva es generem més residus orgànics. Si que reciclem, hi separem el paper, el plàstic, el vidre i les restes orgàniques en papereres diferents.

Perquè per cada kg hi donen més diners que per cada ampolla. Quanta mes quantitat mes alt serà el cost. Moltes associacions benefiques i families recullen taps de plàstic per vendre'ls. Estan compostos de polímers d'alta quantitat que estan formats per macromolècules, a més a més, son fàcils de emmagatzema.{Generalment orgàniques}. Es pot arribar a pagar una quantitat de 150€-200€ per una tona. Aquesta activitat ràpidament va obtenir popularitat.

Macromolècules; Estan formades per la unió de molècules més petites anomenades monòmers.

Paper: 1 any
    Llauna de cervesa: 10 anys
    Paella: 100 anys
    Ampolla de plàstic: 100 a 1.000 anys
    Nines de plàstic: 250 anys
    Piles: més de 1.000 anys
    Ampolles de vidre: 4.000 anys {Indefinit}
    Roba Polièster: 1.000 anys
    Roba Cotó: 1 a 5 mesos
    Mitges de Llana: 1 any

Piles: Les piles no es poden tirar a la brossa hi ha que contenen productes summament tòxics per al medi ambient i per a la salut de les persones i per tant tenen el seu propi contenidor. Hi han establert varis sistemes de recollida al carrer de les grans ciutat també i podem trobar aquests contenidors de piles a la deixalleria i a varis comerços. Després transporten els contenidors cap a la fabrica de on provenen i una vegada arriben lis fan un tractament molt llarg i les re-utilitzen.

Si, realment crec que es necessari que reciclem, re-utilitzem i reduïm hi ha que si no ho fem el nostre món desapareixerà.

* Esta bé hi ha que no es un envàs, a més a més, es pot portar en un moment a la deixalleria.
* Perquè el plàstic i els metalls no són envasos, per tant hi ha que anar a la deixalleria.

 Mai l'havia vist i em sembla molt interessant i la veritat es que m'agrada l'idea de beure d'una altra manera hi a part es molt intrigant que es pugi menjar la bossa, a part contamina molt menys. L'únic inconvenient que hi te es que la seva resistència no es la mateixa que pot tindre una ampolla de plàstic.

 A la meva casa si que s'utilitza paper d'alumini però per tot lo demés em considero una persona ecologica hi ha que vaig a tot els llocs en transport public i reciclo. El que podrie millorar es el utilitzar paper alumini. 


1 comentari:

  1. Hola Carla! Et felicito per fer la feina però com ja hem parlat a classe cal donar-li format d'article reflexiu. Espero llegir la segona versió durant el procés de correcció.

    ResponElimina