Pàgines

diumenge, 19 de novembre del 2017

Impactem

A casa meva reciclem i reutilitzem tot el que podem ,vidres, plàstics, restes orgàniques, etc, reutilitzem les poques bosses de plàstic que tenim i evitem comprar molts embolcalls de plàstic.

En aquest temps m'he pogut adonar que el vidre i el plàstic són els residus més abundants a casa meva. Per la seva part, són quasi bé els que tarden més en desintegrar-se. Una ampolla de plàstic tarda uns 500 anys en desintegrar-se, en canvi el seu tap tarda menys en fer-ho ja que està fabricat d'un polietilè d'alta densitat, més car, però menys tou. Per aquest motiu , recollim els taps i no les ampolles. Ara hi ha un invent que són unes bossetes petites que contenen aigua, i que reemplacen les ampolles de plàstic. Això ens permet reduir la fabricació de tant plàstic innecessari. En el cas dels vidres cal tenir en compte la seva composició perquè no tots els tirem al contenidor del vidres, ja que, hi ha d'altres que van a la deixalleria. Es important llançar-ho al lloc corresponen perquè després els porten a la planta de reciclatge i tenen que segregar el que no faria falta segregar si reciclèsim adequadament. Això no només passa amb els vidres, passa amb les piles, els mòbils, etc.

Si no reciclem o no ho fem correctament, que és el cas de molta gent, el món ja no serà el mateix i acabarem destruint el seu futur.Aixo ens fa veure la importància que té reciclar i pensar si es necessari produir tant plàstic, vidre, alumini, etc. sabent també que resulten contaminants. No només podem ajudar reciclant sinó que també podem per exemple: no dutxar-nos molta estona per no gastar tanta aigua, no llençar brossa al terra, no fumar i moltes més.

1 comentari:

  1. Júlia molt bona feina! Aquesta segona versió de l'article guanya en qualitat i en reflexió. A partir d'ara hem d'anar per aquest camí i també, sempre que sigui possible hem de connectar allò que escrivim amb les nostres vivències pròpies i allò que aprenen en altres màteries (9,5).

    ResponElimina