Pàgines

diumenge, 19 de novembre del 2017

IMPACTEM.

De: Roger Arbellón Aranda. 3rA

IMPACTEM:                                   

1- El primer que fareu serà , de manera individual, pensar quins residus es generen a casa vostra i de tots aquests quin és el majoritari. Clar que podeu ser consients d'aquesta dada caldria que a casa vostra separessiu els residus. Si no ho feu, reflexioneu per quin motiu es així.

- A casa meva generem molts residus com ara vidres, cartrons, plàstics, paper,alumini, restes orgàniques.
-La que més produïm és el plàstic.
-A casa sí que reciclem. Separem les coses amb bosses.

2-Us heu preguntat mai el motiu pel qual les persones recullen els taps de plàstic de les ampolles i no les pròpies ampolles?

-Perquè el preu dels taps és més alt. 
-Els taps van particularment a associacions benèfiques que els venen i inverteixen en ajudes.

3-Coneixeu quan de temps costa degradar els materials que constitueixen els objectes?

-Sí, un diari tarda 4 setmanes, una capsa de cartró 2 mesos, una burilla de cigarret de 1-10 anys, una bossa de plàstic de 1-20 anys, un envàs de polièster 50 anys, una llauna d'alumini 200 anys, un plàstic porta llaunes 400 anys, ampolla de plàstic 450 anys i una ampolla de vidre indefinit.

4- Ara de manera grupal, seleccioneu un residu i anoteu a la llibreta quina és la seva trajectoria una vegada ja no és ben rebut a les nostres mans.

-Paper: Després de tirar-lo al contenidor blau, ve el camió de les escombreries per recollir-lo i portar-lo a la planta de reciclatge de paper. Allà s'iniciarà el procés de reciclatge per donar una nova utilitat al paper. 

5- I aquesta campanya la coneixeu?

-Sí que la coneixia, la havia vist per la televisió.
-Sí que té impacte, per què a Catalunya  reciclem molt menys del que generem, Els nens d'aquí uns anys no podran viure perquè tot estarà ple de deixalles. 

6- Aquesta informació sí que impacta... Llegiu si us plau.

-És important saber aquestes coses, perquè la gent no separa les coses de forma correcta perjudica a tot el procés de reciclatge

7-No obstant, al món hi ha gent diferents a nosaltres.Gent que es preocupa per l'entorn i les conseqüències que poden tenir els nostres hàbits, accions o simplement la nostra manera de viure. A aquestes persones les podem anomenar emprenedors.i emprenedores.

-No la coneixia. M'ha semblat molt interessant i curiós. És una creació molt bona per poder substituir a les ampolles de plàstic.

8-Ja com a últim repte, el que us proposo és fer un petit canvi en les vostres formes de vida. De manera individual penseu en el tipus de vida que teniu i quin impacte tenen sobre la Terra les vostres accions.Tot seguit, trieu una de totes elles i proposeu una millora per posar-la en pràctica des de demà.Sé que no serà fàcil però només a través del vostre compromís serà una acció d'èxit i per tant, entre tots i totes vetllarem perquè aquesta perduri almenys durant aquest curs.

-Al començar a dutxar-se surt aigua freda la qual malgastes. Podries ficar l'aigua dins d'una galleda i utilitzar-la per fregar, regar les plantes,etc...


1 comentari:

  1. Hola Roger! Et felicito per fer la feina però com ja hem parlat a classe cal donar-li format d'article reflexiu. Espero llegir la segona versió durant el procés de correcció.

    ResponElimina