Pàgines

diumenge, 3 de desembre del 2017

L'ampolla de plàstic

Els residus que més generem a casa són el plàstic i les restes de menjar. Majoritarament els embolcalls i les ampolles de plàstic i la part positiva és que aquestes deixalles les reciclem.

A casa no separem els taps, sol els reciclem, però en el cas de que els recollísim, els hauríme de portar als mercats o locals on moltes vegades hi han capses per recollir-los amb un fi social.

Les ampolles de plàstic es reciclen tirant-les als contenidors grocs però malauradament, tarden en degradar-se 450 anys. Aquestes ampolles van dirigides a la planta de triatge on separen els seus derivats. Cada derivat és embalat i és preparat per ser transportat a la seva planta de reciclatge corresponent. Allà el plàstic es separa segons el seu tipus i les seves densitats i acaba transformant-se en envasos, fibres textils per a samarretes esportives, bolígrafs, etc.

Actualment, hi ha una campanyia que es diu Ecovidre que ha fet un anunci per a que la gent entengui el seu impacte si no reciclen (llei de les 3R).

També, hi ha un home que va inventar un tipus d'ampolla de plàstic comestible i que no feia falta reciclar-la perquè es podia menjar. És una mena d'esfera de plàstic on hi ha aigua.

Ja per tancar l'escrit, vodria afeger que per poder millorar la situació del nostre planeta caldria intentar fer la llei de les 3R: Reciclar,Reduir i Reutilitzar, que seria més que una altra cosa reciclar ficant cada matèria al seu contenidor corresponent, reuntilitzar la roba vella donant-la a algún familiar que li serveixi, reduir l'alumini, les bosses de plàstic, els envasos de menjar, etc.

1 comentari:

  1. Àlex... una entrada molt interessant! Felicitacions! Ara bé, aquesta entrada ha estat feina que has hagut de fer a casa perquè a classe no aprofitem suficientment el temps. Per això, t'animo a aprofitar el temps i també a utilitzar connectors a l'hora de fer els escrits. Ara el teu text és molt més ric perquè li he afegit connectors. Torna'l a llegir i veuràs (8).

    ResponElimina