Pàgines

divendres, 1 de desembre del 2017

Bon dia



Bon dia, amb una tassa de cafè molt bó



Ahir vam fer un treball que consistia en explicar el funcionament d'un objecte que hi havia en la caixa que vam triar fa unes setmanes. Concretament, ens va tocar la cafetera i la seva funció es obvia: fer café. Però doncs, com funciona?

La cafetera té tres parts desmontables: la base o dipòsit d'aigua que ha de rebre la calor, l'embut i el filtre que és on es posa el cafè, i una càmera superior que és on arriba el café que ja es pot consumir.

Perquè funcioni la cafetera cal omplir l'aigua fins la marca que hi ha dins deixant un espai per l'aire, el qual al calentar-se aumentarà de volum i fent pressió expulsarà l'aigua. L'aigua passarà per l'embut on hi està el cafè mòlt. Amb la propietat que té l'aigua calenta, dissoldrà el café i arrosegarà l'aroma i el sabor. Abans d'arribar a la càmara superior ha de passar per un filtre el que no deixarà que passi cap bruticia o resta del café mòlt. Ara, el deliciós líquit està llest per consumir-lo.

I que fem amb les restes del cafè mòlt? Una proposta que ha sorgit és barrejar el café amb terra per així doncs fer adob. Ja que les restes són orgàniques i de fàcil degradació.

També, tenim una proposta per els amants del café que tenen una cafetera elèctrica. Les càpsules de café es poden reciclar, peró per tornar a poder utilitzar-les aquelles han d'arribar a la planta de reciclatge d'alumini, s'han de triturar, rentar, comprimir, fondre, i tornar a fer-se. Amb totes aquestes accions emetem un munt de CO2. La nostra proposta és dissenyar una màquina la qual es podria trobar en els supermercats, i amb un mecanisme, en el que insereixes les capsules buides, te les omple amb cafè i ja es poden tornar a utilitzar.

Gràcies per vostra atenció

1 comentari:

  1. Grup... Excel·lent! Un article digne de ser llegit. He gaudit molt. No obstant, no gaudeixo en classe quan perdeu el temps. La vostra nota no és la màxima per aquest fet malgrat el contingut ser de qualitat (9). I tingueu en compte que a la propera la penalització serà més intensa.

    ResponElimina