Pàgines

diumenge, 10 de desembre del 2017

Impactem 3rA Martina

A la meva casa no reciclem però de tant en tant si que agafem totes les botelles o envasos ja siguin de vidre o plàstic i els deixem al contenidor corresponent, alguna cosa sí que fem, més val fer això que res. El que més tirem són aquest tipus de envasos que he dit i també els de cartró, normalment el menjar no el solem tirar ja que el donem als nostres gossos barrejat amb pinso.

Lo de reciclar els taps de les botelles jo ho feia quan estava a la Primària amb el cole perquè ficaven una capsa amb la foto del nen que ho necessitava i nosaltres tan sols havíem de ficar els taps. Vaig portar unes 3 bosses plenes.

Es bó reciclar perquè per exemple, si tirem una botella de plàstic tardarà entre 1 i 20 anys en degradar-se, la d'alumini (llauna) tardarà uns 450 anys i la de vidre indifinit, és a dir que potser ni es degradarà i viurà més que 4 generacions i mitja i això no és bó.

Crec que quan tirem el menjar i no el portem als gossos ens l'agafen de les escombraries i el porten a l'abocador i cremen les restes, amb restes. Això no em sembla gens bé la veritat...
Contaminem massa i podríem fer servir una altra solució com per exmple fer-la servir d'adob,  o com ja he dit.per donar-li als gossos.

La campanya del anunci de la nena damunt tota la brossa ens està fent veure com estem deixant el nostre planeta, a cada carrer, cada barri, cada ciutat i cada país i massa brossa, més de la que ens podem desfer i aquella nena damunt és una clara mostra de com estaràn els nostres fills i nosaltres dintre d'uns anys si ningú no ho para ja.

Les meves conclusions són que hauríem de reciclar tots, ni que sigui aportant alguna petita cosa ja sigui deixant els envasos al seu lloc, sol amb alló, fàriem d'aquest món, un món MILLOR.

1 comentari:

  1. Hola Martina! L'estructura de l'entrada és correcta però la reflexió és superficial. Està molt bé que contis la teva experiència en relació amb la recollida de taps però davant d'aquest fet has de preguntar-te perquè es fa. Ha de tenir una raó de pes que ha de quedar escrita. També, hi ha aspectes de la tasca IMPACTEM que no apareixen en el text (5).

    ResponElimina