Pàgines

dimecres, 6 de desembre del 2017

IMPACTEM


El residu que més es genera a casa meva és la resta orgànica. Si que reciclem: separem el paper, el vidre, residus orgànics en diferents bosses.

Amb les bosses el que fem és quan anem al supermercat i comprem després les guardem per una pròxima vegada doncs poder-les reutilitzar. Una bossa de plàstic tarda entre 1-20 anys a desintegrar-se i jo no era conscient d'aquesta dada i pensar que quasi bé totes les persones utilitzem bastantes bosses de plástic...

Alhora que jo crec que és recullen taps de plàstic en comptes d'ampolles de plàstic perquè per cada kg donen més diners que per cada ampolla, ja que els taps si hi han bastants costen bastants diners.
-Particulars i associacions benefiques recullen taps de plàstic per vendre'ls.
-Estan fabricats amb un polímer d'alta quantitat i són fàcils d'emmagatzemar.
-Es pot arribar a pagar entre 150 i 200 € per una tona d'aquestes peces.
-La popularitat  de la recollida comença a saturar el mercat.

Un tipus de residu que és bastant comú però que no es pot llençar a un contenidor és la pila ja que hi han establerts uns altres sistemes de recollida, com ara les deixalleries fixes o mòbils a les grans ciutats. Les porten a la fàbrica d'on provenen, els hi fan un tractament llarg i les reutilitzen.

Aquest video ja l'havia vist algún cop a la tele i la veritat és que té molta raó ja que estem destruint el món, a mi totes les vegades que l'he vist la veritat és que m'ha impactat ja que si no actuem, si no reutilitzem, reduim i reciclem el món s'acabará destruint.


Per què no puc llençar un got de vidre o el vidre d'una finestra a la fracció del vidre?



Perquè no es tracta d'un envàs. Ho trobo bé ja que no pot anar als envasos de vidre, no costa res portar-ho a la deixalleria.


Per què no puc llençar una joguina de plàstic o un penja-robes de plàstic a la fracció envasos lleugers?


Perquè el plàstic i el metall no són un envàs, s'han de reciclar als punts verds o deixalleries habituals.



No coneixía la iniciativa de no utilitzar ampolles d'aigua sinó una mena de bossetes que després també te les pots menjar i la veritat és que m'agradat bastant ja que per fer una ampolla es necessita molta aigua i aquesta iniciativa és una forma diferent de beure aigua i no es contamina tant. Un inconvenient que li vec és que si en comptes de portar una ampolla d'aigua a la motxilla, portes aixó, crec que és més fàcil de que exploti. Però per tot lo altre m'ha semblat molt bona idea.


Crec que genero un bon impacte sobre la Terra ja que no utilitzo paper d'alumini i reciclo. El que podria millorar és utilitzar més el transport públic.

1 comentari:

  1. Hola Claudia! Aquest segon article és de qualitat més alta que l'anterior. Felicitacions! No obstant, la reflexió encara és superficial. Sóc conscient que no és una tasca fàcil però amb la teva bona voluntat i les ganes de millorar, estic segura que faràs una molt bona feina (7)!

    ResponElimina