Pàgines

diumenge, 3 de desembre del 2017

Impactem

Primer de tot he pensat quins materials fem servir a la meva casa i aquests són: paper, vidre, restes orgàniques, roba, etc. D'aquests els més abundants són el paper i les restes orgàniques. No obstant això, a casa meva no reciclem perquè penso que per a dur a terme aquesta activitat hi ha que dedicar una mica de temps.

Ara, respondré perquè les persones recullen taps de plàstics de les ampolles i no les ampolles. Es recullen més taps perquè  el material de què estan fets és polietilè d'alta densitat, un tipus de plàstic de molta qualitat i molt valuós al mercat. D'altra banda, és un material que arriba molt net a les plantes de reciclatge, ocupa poc espai i ofereix moltes possibilitats d'emmagatzematge.

Per una altra banda, havíem de respondre a: Quan de temps costa degradar els materials que constitueixen els objectes? I mirant el gràfic adjunt puc afirmar que els diaris es degraden en 6 setmanes, una capsa de cartró necessita 2 mesos, una burilla de cigarret entre 1 a 10 anys,un envàs de plàstics 50 anys, una llauna d'alumini 200 anys, un plàstic 400 anys i el vidre té un temps de vida infinit.

Seguidament, vam triar les piles com a residu i vam buscar la seva trajectòria. Una vegada ja estan esgotades, totes les piles de gran format i acumuladors recollit,s són portades a la planta de reciclatge de piles de gran format o bastó de El Pont de Vilomara i Rocafort. El reciclatge de les piles bastó es basa en una combinació d'un procés mecànic (trituració de les piles i obtenció de la fracció salina amb recuperació dels materials que constitueixen l'embolcall de les mateixes) i un procés hidrometal·lúrgic on es recuperen (en forma de dissolucions de gran puresa, metalls i sals aprofitables per a d'altres usos industrials) els elements metàlics continguts en la fracció salina de les piles.
Així doncs els productes que s'obtenen amb aquest procés de reciclatge són:
- Coure , zenc,metalls fèrrics, plàstic i paper.
- Grafit i diòxid de manganès.
- Dissolució de sulfat de zenc.

Després vam veure un anunci actual sobre reciclatge i penso que si que fa refleixonar. No obstant, hi ha persones que després de veure'l començaran a fer alguna cosa per a millorar però hi haurà d'altres que passaran de tot.

Finalment, considero que després d'aquesta sessió, abans de tirar una cosa al terra o al contenidor que em doni la gana m'ho pensaré dues vegades.

1 comentari:

  1. Hola Alexandra! Molt bona feina! Vodria dir-te dues coses per millorar. La primera és que has de lliurar les tasques a temps ja que la teva bona feina es veu penalitzada per entregar-la tard i la segona és que una vegada has escrit l'entrada has de tornar-la a llegir perquè així pot corregir errades i desconnexions (8).

    ResponElimina