Pàgines

dissabte, 2 de desembre del 2017

IMPACTEM

A casa meva reciclem. Tenim quatre contenidors: plàstic, vidre, paper i orgànic. I els residus que més generem són el plàstic i les restes orgàniques.

Un dels materials que també reciclem a casa meva són els taps de plàstic, els separem de les ampolles i els guardem per a després portar-los al supermercat, on hi ha un recipient per a enviar-los després a associacions benèfiques. Els taps de plàstic són molt cars, perquè estan formats per un material anomenat polietilè d’alta densitat, el qual està format a partir del petroli, per això les associacions venen els taps, per aconseguir els diners i col·laborar en accions solidàries i les empreses, per estalviar-se els diners del material.

Els residus tarden molt en degradar-se, els que més, el vidre i el plàstic. Per això, moltes persones que es preocupen per l’entorn, creen iniciatives, per a intentar buscar una manera per evitar o reduir les conseqüències dels residus, una de les més actuals ha sigut la iniciativa de Rodrigo Garcia, creant una “ampolla” d’aigua comestible, reduint així la contaminació de ampolles de plàstic. El producte es diu Ooho i es un envàs biodegradable i comestible que es pot crear a casa. Es una molt bona proposta ja que redueix el consum d’ampolles de plàstic, que és molt elevat, a més de que el plàstic esta situat com el segon residu menys degradable, tardant  450 anys en fer-ho.
A part d’iniciatives com aquesta, també es poden trobar campanyes publicitàries que ens intenten fer entendre lo fàcil que pot arribar a ser col·locar un residu al contenidor corresponent, no contaminar el medi ambient i ajudar en el procés del reciclatge.

Suposo que després de llegir tot això veus que tot té conseqüències. El cigarret que acabes de tirar al terra, tardarà uns 10 anys a degradar-se, l’envàs del Starbucks que t’has comprat tardarà uns 50 i que l’ampolla de Cerveza que t’has begut amb els amics, més de 500 anys. Pensant petites accions pots ajudar a col·laborar per a un món millor, sense residus ni contaminació. Classificar els residus, portar als punts verds les piles, les bombetes i l’oli de cuina usat, portar roba als contenidors de roba amiga donant així una segona vida a les peces de roba que ja no t’agradaven o no et van, venen o regalant els teus llibres vells a llibreries de segona mà. Tot conte i tot pot ser reciclat, reutilitzat o reduït, només fa falta compromís.


Alba Alonso 3rB

1 comentari:

  1. Alba... una entrada molt interessant! Felicitacions! Ara bé, aquesta entrada ha estat feina que has hagut de fer a casa perquè a classe no aprofitem suficientment el temps. Per això, t'animo a aprofitar el temps (9).

    ResponElimina