La
cafetera és un estri de cuina, normalment metàl·lic, que s’utilitza per a
preparar el cafè com una beguda calenta.
Hi ha molts tipus de cafeteres. Concretament, la que
ens ha tocat és la cafetera italiana i que està formada per 2 cossos:
-La part
inferior, on està el dipòsit d’aigua, que té una vàlvula de seguretat a un
costat i on es posa un filtre en forma d’embut amb el cafè.
-I
la part superior, que té un bec per a treure la beguda a l’exterior.
El
funcionament és senzill: poses el cafè en el filtre en forma d’embut i ho
col·loques a la part inferior que està plena d’aigua fins el cargol. Després enrosques les
dues parts i ho poses al foc. Gràcies a la força que fa a l'aire tancat a dintre del dipòsit de l'aigua (cada vegada està més calent, les molècules tenen més velocitat i per tant hi ha més xocs), l’aigua escapa per l'únic orifici que hi ha (part baixa de l'embut) i passa pel cafè molt, arrossegant el seus components aromàtics, fins arribar a la part superior on apareix una beguda marró fosc preparada per servir.
Aquest
objecte és sostenible, ja que, a diferència d’una cafetera de càpsules, el cafè no està a dintre de petits contenidors d’alumini o plàstic i no gènere aquests residus. A part és molt més econòmic
comprar-te una cafetera italiana que una de càpsules, a més el cost de les càpsules també és superior al del cafè molt.
Fet per: Aina, Maite, Ayman i Alba Alonso.
Bona feina noies! Només una cosa, intenteu aprofitar el temps i fer els entrades dintre del temps de la sessió (9).
ResponEliminaBona feina també al noi del grup!
Elimina